SEARCH AND PRESS ENTER
Φωτογραφία προϊόντων. Τι πραγματικά είναι;

Τι είναι η φωτογραφία προϊόντων;

Οι καταναλωτές αναζητούν συνεχώς συντομεύσεις εξοικονόμησης χρόνου, και η προσοχή τους βαρύνει φυσικά τον πιο γρήγορο τρόπο συλλογής πληροφοριών: τις εικόνες και συγκεκριμένα την φωτογραφία προϊόντων.

Οι εικόνες προϊόντων όχι μόνο μαρτυρούν την ποιότητα του προϊόντος σας, αλλά χρησιμεύουν επίσης ως παράθυρα στο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας, δημιουργώντας 2 πολύ σημαντικά πράγματα:

  1. Διαφάνεια
  2. Εμπιστοσύνη
Όταν οι καταναλωτές βλέπουν μια σελίδα προϊόντος, αναζητούν απόδειξη ποιότητας και αξίας.

Οι εικόνες διαμορφώνουν την πρώτη τους εντύπωση, δημιουργώντας ένα σημείο αναφοράς για το αν θα συνεχίσουν την περιήγηση και τελικά θα κάνουν μια αγορά.

Τι είναι η φωτογραφία προϊόντων;

Η φωτογραφία προϊόντων χρησιμοποιεί συγκεκριμένες τεχνικές για να προβάλλει τα προϊόντα με ελκυστικό τρόπο και να παρασύρει τους πιθανούς αγοραστές να αγοράσουν συγκεκριμένα προϊόντα.

Η φωτογράφιση προϊόντων αποτελεί ουσιαστικό μέρος τόσο της διαδικτυακής όσο και της εκτός σύνδεσης διαφήμισης για επιτυχημένους καταλόγους, φυλλάδια, διαφημίσεις περιοδικών, διαφημιστικές πινακίδες, διαδικτυακές διαφημίσεις και εταιρικές ιστοσελίδες, ειδικά όταν πωλείτε προϊόντα απευθείας στον καταναλωτή.

Τώρα, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά γιατί οι εικόνες είναι τόσο σημαντικές.

Γιατί η φωτογραφία είναι αποφασιστικής σημασίας

Το 90% των πληροφοριών που μεταδίδονται στον εγκέφαλό μας είναι οπτικές.

Ανεξάρτητα από το πόσο εξοικειωμένοι είναι οι επισκέπτες της ιστοσελίδας ασχολούνται πρώτα με οπτικά στοιχεία και όχι με γραπτό λόγο.

Οι φωτογραφίες αποτελούν βασικό μέρος της διαδικασίας λήψης αποφάσεων ενός καταναλωτή, καθορίζοντας τελικά τα ποσοστά μετατροπής και διατήρησης.

Η ποιότητα μιας φωτογραφίας προϊόντος αντανακλά την εικόνα της επωνυμίας σας, δημιουργώντας τη διαβόητη πρώτη εντύπωση.

Το κλειδί για να αξιοποιήσουν στο έπακρο την πρώτη τους εντύπωση είναι να παρουσιάσουν επαγγελματικές εικόνες που προκαλούν τη μέγιστη διαδραστικότητα.

1. Τα ποιοτικά γραφικά ενισχύουν κάθε σημείο επαφής αγοραστή.

Το 93% των καταναλωτών θεωρεί τις εικόνες απαραίτητες στις αποφάσεις αγοράς.

Οι εικόνες σας αντιπροσωπεύουν την αντιληπτή αξία και ποιότητα του προϊόντος σας. Μιλούν απευθείας στο κοινό -στόχο σας, κάνοντας τη σελίδα και το περιεχόμενο του προϊόντος σας πιο συναφή.

2. Οι εικόνες αποτελούν βασικό στοιχείο της επωνυμίας.

Η επωνυμία πρέπει να είναι κεντρική για κάθε απόφαση που λαμβάνει η εταιρεία σας, συμπεριλαμβανομένων:

  • Τις αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • Ενημερώσεις ιστότοπου
  • Όλες τις προσπάθειές σας στο μάρκετινγκ.

Και οι εικόνες βρίσκονται στο τιμόνι της μάρκας σας. Είναι οι πρώτοι που τραβούν την προσοχή, ενσταλάζουν την εμπιστοσύνη και καλούν τους πελάτες να ρίξουν μια άλλη ματιά.

Όλα σε μια εικόνα – ποιότητα, θέμα, χρώμα χρώματος και κορεσμός – πρέπει να μιλούν με μια ομοιόμορφη φωνή που αντηχεί στο κοινό -στόχο σας.

Ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε μακροπρόθεσμες σχέσεις με τους πελάτες σας και οι φωτογραφίες είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για να το πετύχετε.

Οι 2 τύποι φωτογραφίας προϊόντων ηλεκτρονικού εμπορίου

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι εικόνων που πρέπει να χρησιμοποιούνται στη σελίδα του προϊόντος σας και στα κανάλια μάρκετινγκ.

  1. Τα πρώτα είναι καθαρά κομμένα, λευκό φόντο, εικόνες μόνο για προϊόντα. Αυτά πρέπει να περιλαμβάνουν το επιλεγμένο προϊόν σας και μια ποικιλία εικόνων που προβάλλουν το προϊόν σας από διαφορετικές οπτικές γωνίες.
  2. Το δεύτερο είναι φωτογραφίες εντός περιβάλλοντος ή τρόπου ζωής (life style) που δείχνουν ότι το προϊόν σας χρησιμοποιείται στο περιβάλλον που προορίζεται ή παράλληλα με συμπληρωματικά προϊόντα. Ακολουθεί το ίδιο προϊόν σε τρόπο ζωής ή λήψη σε περιβάλλον.

Εικόνες μόνο για προϊόντα.

Οι εικόνες μόνο για προϊόντα προορίζονται να δείχνουν το προϊόν σας στο καλύτερο φως από όλες τις σχετικές γωνίες.

Συνήθως γυρίζονται σε λευκό φόντο, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας σταθερής εμφάνισης σε όλη τη σειρά προϊόντων σας.

Αυτές οι εικόνες περιγράφουν το προϊόν σας με μια ματιά και ταιριάζουν καλύτερα στη σελίδα του προϊόντος σας. Η δουλειά τους είναι να καλλιεργούν τους επισκέπτες της σελίδας προς την πραγματοποίηση μιας αγοράς.

Σε αντίθεση με ό, τι μπορεί να υποθέτουν οι άνθρωποι, χρειάζεστε πραγματικά δώδεκα εικόνες στη σελίδα του προϊόντος σας, όχι μόνο μία ή δύο.

Τα περισσότερα από αυτά θα πρέπει να είναι λήψεις μόνο για προϊόντα, με μία ή δύο λήψεις εντός περιβάλλοντος, σχεδιασμένες για να δημιουργούν περαιτέρω συναισθηματικούς δεσμούς με το προϊόν σας.

Οι εικόνες μόνο για προϊόντα είναι γενικά οι πιο κατάλληλες για σελίδες προϊόντων, καθώς έχουν σημαντικά υψηλότερο ποσοστό μετατροπής.

Εικόνες life style.

Τα πλάνα τρόπου ζωής, αυτά που λένε μια ιστορία, ταιριάζουν καλύτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις αναρτήσεις ιστολογίου, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα κανάλια μάρκετινγκ στην κορυφή της διοχέτευσης μετατροπής.

Είναι επίσης καλό να προσθέσετε μερικά στιγμιότυπα στο πλαίσιο της σελίδας του προϊόντος σας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της συναισθηματικής συμμετοχής.

Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν για τη λήψη φωτογραφιών τρόπου ζωής όπως σε λήψεις μόνο για προϊόντα, εκτός από το γεγονός ότι οι φωτογραφίες από τον τρόπο ζωής σας επιτρέπουν πολύ περισσότερη δημιουργική ελευθερία.

Στην alpha creative ειδικευόμαστε στη παραπάνω φωτογραφία προϊόντων προσφέροντας ένα πάρα πολύ θελκτικό φωτογραφικό αποτέλεσμα. Δείτε περισσότερα…

All photos and designs are copyrighted ©2021 alpha creative
Proudly powered by alpha creative & Asterios Athanasiathes.